KÖTTBULLAR
Ja, köttbullar kan nog vara det GODASTE jag vet. Med mos och lingon.
Tänkte därför dela med mig av mina tips, även om jag inte är den som måttar....
Köttbullar
Ingredienser:
- Glutenfritt ströbröd
- Glutenfritt ströbröd
- 1 ägg
- Salt, svart- och cayennepeppar
- 1 kilo fetsnål färs ex. nötfärs eller högrevsfärs
- 1 gul lök
- Lite lättmjölk
Gör såhär:
Blanda lättmjöl, ca 1-2 dl med lika mycket ströbröd i en bunke och låt det svälla.
Hacka löken fint under tiden.
Blanda samman allt och krydda efter smak, jag tycker det ska smaka är inte klen med kryddorna!
Förstek i olivolja så de får en fin stekyta och lägg sedan i en ugnssäker form, in ca. 15 min på 200 grader i ugnen så de blir helt genomstekta.
Mos
Ingredienser:
- 10-12 potatisar
- 2 palsternackor
- 1 stor morötter (de är gigantiska denna årstid)
- Lättmjölk, kokosmjölk eller liknande
- Äkta smör, normal eller lättsaltat
- Salt och vitpeppar
Koka rotfrukterna ca 30 min, häll av det mesta av vattnet och pressa sedan i en bunke. (jag vill gärna pressa först för att slippa klumpar)
Tillsätt önskad mängd kryddor, smör och lite mjölk och vispa med elvisp till det bli fluffigt
Servera med sockerfri lingonsylt, namnamnaaaaam!







