Söndagspizzan

Ja, vi alla är väl där då och då; söndagarna som fylls med ångest och bakissjuka - då är det lätt att ringa pizzerian och beställa för man tycker såååå synd om sig själv. MEN igår kände jag nej, jag ville inte ha massor av extra kolhydrater (fick liksom nog i lördags) så jag valde att göra egen pizza även om det tog emot hårt att stå i köket...
Godaste pizzan jag ätit, och det bästa av allt; botten är gjord helt utan mjöl - med blomkål!
 
 
 
Recept (2 pers):
 
- Ett medelstort blomkålshuvud (ta större eller två om ni är fler)
- Salt
- Peppar
- Oregano
- 1 ägg
- 1 dl riven ost
 
Riv blomkål i en skål och mikra sedan i ca 8 min (vatten ska avdunsta)
Vrid efter detta ur vattnet som är kvar i en kökshanduk så att det bara är blomkål kvar
Tillsätt ägg, ost och kryddor och blanda, bred sedan ut på ett bakplåtspapper med en smörkniv eller likn.
Förgrädda i ugnen, 200 grader, ca 10 min så den blir gyllengul
 
Topping:
 
1/2 burk (eller mer till större) Arla, Extra Fin Creme Fraische fetaost & soltorkade tomater
1 burk kronärtskockshjärtan
1/2 burk champinjoner
2-3 tomater
1 paket lufttorkad skinka
Ruccola
1 gul lök
Riven ost
Cayennepeppar
 
Börja med att skära i ordning grönsakerna
Smeta ut creme fraischen på pizzabotten och sedan på med alla ingridienser (FÖRUTOM ruccola som ska på efter gräddning) och toppa sist med riven ost och lite cayennepeppar (efter smak)
In i ugnen ca 10 min och avsluta med att lägga över ruccola 
 
Servera och njut! :)